Destilirana voda

Destilirana voda

Destilirana voda (latinsko aqua destillata) tudi prekapana voda je voda brez ionov, elementov v sledovih in nečistot, ki so prisotne v vodovodni vodi. V farmaciji, medicini biologiji in kemiji se pogosto uporablja kot topilo. Pridobivajo jo iz vodovodne vode s postopkom destilacije,voda se najprej upari, nato pa zopet utekočini. Destilirana voda lahko vsebuje manjše količine lahko hlapnih nečistoč.

V vsakdanji uporabi se pogosto uporablja demineralizirana voda, ki ni tako temeljito očiščena. Slednja se pridobiva s pomočjo ionskih izmenjevalcev. Za pridobivanje prečiščene vode se uporablja tudi postopek reverzna osmoza, ki daje vodi podobne kakovosti kot destilacija.

Kot že rečeno je v vsakdanji uporabi demineralizirana voda , ki pa je namenjena nam najbolj znane parne likalnike, akumolatorje, hladilnike, sobne rastline, akvarije….itd. Uporablja se tudi vse več v industriji za pravilno delovanje zahtevnejših strojev v kovinarstvu kot tudi v fotografski in tiskarski industriji. Kvalitetnejša demineralizirana voda pa se uporablja v laboratorijih, za prehrambene namene, za redčenje alkoholnih in brezalkoholnih pijač ter bolnišnice. Kvaliteta demineralizirane vode se meri v mikro simensih (µS).Manjša je vrednost boljša je kvaliteta vode. Pri nas proizvajamo demineralizirano vodo z vrednostjo od 0-0.3µS, kar zadošča tudi za najbolj zahtevne kupce, kar dokazujemo tudi z analitskimi izvidi pridobljenimi pri pooblaščenih in akreditiranih inštitucijah za pregled vode.

Ponujamo pa tudi zelo kvalitetno čistilo za čiščeneje in odmrzovanje avtomobilskih stekel, SUPER GLASS tako letno kot zimsko, Posredujemo pa tudi tekočino za avtomobilske hladilnike in sicer: Antifriz K11 modri koncentrat zmrzlišče -70, ter rdeči G12 za novejše tipe motorjev.

Vse naše izdelke pakiramo v različno vrsto embalaže in sicer 1L, 3L, 5L, 10L, 20L, 25L, 50L, 1000L, ali seveda po dogovoru in željah kupca. Vsa embalaža je primerno označena z prepoznavno etiketo katera vsebuje vse potrebne podatke kot tudi z ean kodo.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.